Известие

Collapse
No announcement yet.

Мнения за 166 (2002), 2.5/3.0 V6

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Супер, успех тогава. Провери все пак сервизна история, минала ли е ТЮВ и т.н.
    М/у другото моята 166-ца дойде точно от Щутгарт.
    Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
    AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
    Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
      Супер, успех тогава. Провери все пак сервизна история, минала ли е ТЮВ и т.н.
      М/у другото моята 166-ца дойде точно от Щутгарт.
      Определено ще отида с колата в ТЮВ или АДАЦ (и без това съм член) на преглед преди да си помисля да я купувам! Както и пробно каране - не бих си взел кола, без да знам как вози, как се усеща и как стои на пътя!

Comment

Първоначално публикувано от Don Vitorio Покажи съобщение
        ...
        Ако разхода ти е първата мисъл - не си взимай шестак. Това е кола за кеф , а не за пестене. Дебитомерите са 2-3 пъти по-скъпи от масовите. Да , успешно им слагат газ, но трябва да се прецени колко ще се кара и дали ще се изплати.
        За 2.5 мотор , разход под 15 градско в София е твърде оптимистичен. Лесно става и 20.
        Има една странна особеност - моята 2.5(156) по някаква причина не харесва бензин 98 и 100 , харчи 2-3 литра/100 отгоре в сравнение ако се кара с 95... а освен това с 95 върви по-добре ...
        ...

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka
          Досега какво си оперирал, че да сравниш с него 166..? Всъщност почти няма значение... 166 мен лично ме изненадва с това, че си е чичкомобил а като седнеш вътре все едно, че караш спортна кола (и като динамика и като усещане на пътя)... А даже нямам 166 (че да си хваля моето, както собствениците на какъвто и да е модел)...
          От 4 години карам Ауди 80 Б4 моно и мога да кажа, че съм страшно доволен - евтина поддръжка, умерен разход, нисък данък, 90 % от ремонтите/подобренията си ги правя сам... Проблемът е, че догодина колата прави 20 годинки... Другото е, че ми се иска да се кача на нещо малко по-мощно, не от гъзария, ами просто защото 90 коня са си малко, особено на извънградско.
          А пък в момента цените на автомобилите паднаха доста и е добър момент да се направи инвестиция.

Comment

166

тази 2.0 тс е прекрасна
            Алфа Ромео 159

Comment

Първоначално публикувано от Drag0 Покажи съобщение
              Ако разхода ти е първата мисъл - не си взимай шестак. Това е кола за кеф , а не за пестене. Дебитомерите са 2-3 пъти по-скъпи от масовите. Да , успешно им слагат газ, но трябва да се прецени колко ще се кара и дали ще се изплати.
              За 2.5 мотор , разход под 15 градско в София е твърде оптимистичен. Лесно става и 20.
              Има една странна особеност - моята 2.5(156) по някаква причина не харесва бензин 98 и 100 , харчи 2-3 литра/100 отгоре в сравнение ако се кара с 95... а освен това с 95 върви по-добре ...
              За 2.0 Тurbo, ако 11/100 е реален среден разход (без напъвания), това ме устройва! Над 15/100 градско вече ми е в повече...

Comment

Добре де, а ти всъщност, защо искаш бензинова Алфа?
                На 2.4 JTD какво му е?
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
                  Добре де, а ти всъщност, защо искаш бензинова Алфа?
                  На 2.4 JTD какво му е?
                  А, не че само твърдо бензин търся, но просто такива ми попаднаха.

Comment

Колега аз бях на същата дилема + 2.0TB ,когато купувах мойта, но най-много се разочаровах от 2.5 двигателя, нищо хубаво няма да видиш от него. Тройката си е.. перфектен за тая кола, обаче резервоара му мяза на черна дупка За мен лично най-удачен вариант е 2.0Турбо, има бая мощност и след чип може и да литне (поне на хартия), а разхода по-приемлив от 3.0. Най-важното обаче на което трябва да наблегнеш найй-много е състоянието, гледай и за трите двигателя, намериш ли читава 166ца
                    я прибирай, и ще си на оферта.. В противен случай ако се метнеш на някоя алфа, само защото е с търсения от теб двг, накрая се оказва че си налял пари за още една 2.0TS, само за да я подкараш спокойно..

Първоначално публикувано от Boby Покажи съобщение
                    Средния разход на 2.0Турбо е 11/100 по ИЦС-а..Като карам 60% извънградско 40% градско с 100-110.До няколко дена ще приключа и с монтажа на газовата и ще ти кажа колко ще харчи на газ.
                    Проблемен двигател е 2.0Туин Спарк 155к.с.
                    Боби как ги докарваш тия числа, Гиги и той
                    Аз само чисто извънградско мога да се радвам на число около 10 по ICS - 9 до 10л с 100-130, а градското е наад 15 , не случайно на задните прозорци съм с рекламки за протеста утре...
                    Alfa 166 2.0 TS
                    Alfa 166 V6 TB RIP
                    Alfa GT 2.0 JTS

Comment

Ами другата седмица ще гледам една 2.0 Тurbo и се надявам да е в добро състояние!
                      Общо взето като гледам мненията, ще търся този вариант, защото 3.0 наистина няма как да го храня... 2.5 май е същото положение, а както някои колеги по-нагоре казаха, харчи колкото 3-ката, а върви по-малко. Данните, които намерих, са за 3.0 почти 18 град, за 2.5 - малко над 17 - пак град...
                      Да разбирам ли, че за 2.0 Турбо няма как да докарам градско от 13-14/100 примерно?

Comment

Ако не си с намерение да слагаш газ/метан, направо се ориентирай към дизел (лично мнение). Реален разход при мен - около 5.8-6.4 извънградско, 9-10 градско. Друг е въпроса, че сега ако трябваше да си купувам колата, щях да се спра на бензин и да сложа газ/метан инжекцион
                        166, 2.4 JTD'00

Comment

Първоначално публикувано от Don Vitorio Покажи съобщение
                          Ами другата седмица ще гледам една 2.0 Тurbo и се надявам да е в добро състояние!
                          Общо взето като гледам мненията, ще търся този вариант, защото 3.0 наистина няма как да го храня... 2.5 май е същото положение, а както някои колеги по-нагоре казаха, харчи колкото 3-ката, а върви по-малко. Данните, които намерих, са за 3.0 почти 18 град, за 2.5 - малко над 17 - пак град...
                          Да разбирам ли, че за 2.0 Турбо няма как да докарам градско от 13-14/100 примерно?
                          Ако не наближаваш пенсиониране, май няма как. Свалял съм я почти до 13 с каране 5дни само през нощта и на възможно по-висока предавка, точно с целта да видя до колко ще я сваля.. ама за мен лично тва си беше мъчение. Пък и да отбягваш чувството на надутата турбина... си е вид мазохизъм.
                          Ама като гледам постовете на Боби и Гиги за разхода, може да се окаже че аз съм бъгнат
                          Alfa 166 2.0 TS
                          Alfa 166 V6 TB RIP
                          Alfa GT 2.0 JTS

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka
                            Не ги слушай нафтаджиите, които приказват за цифри от 5, 6 и т.н. разход...
                            2.4 дизела си харчи почти 10/100, иначе е супер мотор за това купе.
                            Да де, толкова харчи градско зимата в натоварен трафик. Извънградско, ако не минаваш скорост 100-110, може и на 5 да слезе.
                            Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                            AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                            Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Първоначално публикувано от Alfation Покажи съобщение
                              Боби как ги докарваш тия числа, Гиги и той
                              Аз само чисто извънградско мога да се радвам на число около 10 по ICS - 9 до 10л с 100-130, а градското е наад 15 , не случайно на задните прозорци съм с рекламки за протеста утре...
                              Е ако карам само градско и до 28/100 съм я докарвал, но това е един вид "моментен разход").11/100 е среден разход за почти 2500км.

Don Vitorio 13-14/100 градско не са никакъв проблем да ги докараш та даже и нагоре.Аз говоря 11/100 среден разход.
                              Attached Files
                              Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
                              Opel Astra J
                              ex:
                              Alfa Romeo 164 2.5TD
                              Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
                              Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Първоначално публикувано от Boby Покажи съобщение
                                Е ако карам само градско и до 28/100 съм я докарвал, но това е един вид "моментен разход").11/100 е среден разход за почти 2500км.

Don Vitorio 13-14/100 градско не са никакъв проблем да ги докараш та даже и нагоре.Аз говоря 11/100 среден разход.
                                Е да, де, за моментен не говоря - моментен съм виждал (на други коли, де) космически стойности. Обаче, щом средният е 11, градско не може да е много нагоре, защото иначе, за да компенсираш, трябва извънградско да е 3...
                                А то, че не е проблем да кача и над 20, това е ясно. Става дума за спокойно каране.
                                Last edited by Don Vitorio; d.m.y г., 18:42.

Comment

Working...
                                X